2014. április 30., szerda

Meseautó (1934)

Szűcs János bank-vezérigazgató nagy nőcsábász, de ezúttal szeretné egyhónapos szabadságát távol a világtól és a nőktől eltölteni. Mielőtt elindulna, egy remek Adler autót vásárol 20.000 pengőért, amikor az autószalonban nézelődő ifjú hölgy felkelti az érdeklődését. Szűcs úgy intézi, hogy Kovács Vera, a kis gépírólány a bankjából kapja meg az autót nyeremény gyanánt (mint a "tízezredik" vásárló), s anélkül, hogy elárulná kilétét, a lány sofőrjéül szegődik, mert szeretné, ha a lány a rangja és a vagyona nélkül is megszeretné. A pár Lillafüredre indul. itt Vera az osztályvezetője révén megtudja, hogy akit ő sofőrnek hitt, az valójában a bank vezérigazgatója. Mivel úgy gondolja, hogy csak egy tréfa vagy fogadás tárgya volt, Vera a másik férfival vacsorázik (aki a bank vezérigazgatójának mondja magát).

Szereposztás egykor (1934):
Perczel Zita (Kovács Vera), Törzs Jenő (Szűcs János, a bank vezérigazgatója), Kabos Gyula (Halmos Aladár, osztályvezető a bankban), Gombaszögi Ella (Kerekes Anna, a vezérigazgató titkárnője), Tolnai Klári (Sári, Vera barátnője), Berky Lili (Kovács mama, Vera anyja), Gózon Gyula (Kovács papa, Vera apja), Komlós Vilmos, Herczeg Jenő (Péterffy, az autószalon tulajdonosa, Szűcs János barátja), Pethes Sándor (sofőr)
Rendező Gaál Béla
99 percSzereposztás újfent (2000), ahol az úti cél Visegrád:
Ónodi Eszter (Kovács Vera), Stohl András (Szűcs János), Pogány Judit (Kovácsné), Bezerédi Zoltán (Kovács Antal), Kern András (Péterfi Tamás), Bajor Imre (Halmos Aladár), Molnár Piroska (Annuska), Kokics Péter (Józsi), Gergely Róbert (Misi)
Rendező: Kabay Barna és Petényi Katalin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése